Az egészséges táplálkozás |
Gabonafélék
Az egészséges táplálkozásalapja a gabonafélék rendszeresfogyasztása. Tej és a tejtermékek
A tej és a tejtermékek csoportja igen értékes és fontos része az egészséges táplálkozásnak, fogyasszunk belőlük minden nap! (tejtermékek: tej, aludttej, kefir, joghurt, tejes ital, túró, sajt). Húskészítmények
A húsok és húskészítmények fontos szerepet töltenek be a fiatalok egészséges táplálkozásában, együnk naponta húst, húskészítményt. A hús a fiatalok fejlődése szempontjából fontos fehérjét és vasat tartalmaz nagy mennyiségben. Jó tanácsok mindenkinek
Naponta négyszer-ötször étkezzünk. Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy megterhelő: egyenletesen osszuk el anapi táplálékmennyiséget.A túlzott zsiradékbevitel egyes betegségek kockázatát növeli. Használjunk kevesebb zsiradékot ételkészítéshez, kenyérkenéshez.Ritkán és keveset fogyasszunk a zsírban, koleszterinben gazdag élelmiszerekből(pl. zsíros húsok), ételekből. Az elhízás megelőzése érdekében bőségesen fogyaszszunk zöldségfőzelékféléket, zsiradékmentesen,vagy kevés zsiradékkal elkészítve.
Forrás : http://www.orvosnet.hu/
|